Feature image
PROJEKTOVANJE I UREĐENJE ZELENIH POVRŠINA

Vrt je deo dvorišta koji je ozelenjen i sadrži objekte za boravak u prijatnom ambijentu. Vrt nije luksuz, već oličenje načina života vlasnika. Uređenje vrta prvenstveno zavisi od finansijskih mogućnosti, ali uspehu projekta uređenja vrta doprinose dobar ukus i sklad svih elemenata vrtne arhitekture koji se koriste: kapije, ograde, staze, pergola, fontane, travnjaci i biljke.

Savremeno uređenje dvorišta treba da je funkcionalno, pri čemu se ne sme zaboraviti njegova estetska komponenta. Kompozicija vrta treba da bude usklađena arhitekturom zgrade i sredinom u kojoj se nalazi, jer je to prostor u kome se nastavlja porodični život.

Uspešno dizajnirani vrtovi pripadaju jednom od tri osnovna načina dizajniranja: kružnim, dijagonalnim ili četvrtastim motivima.

Često se dešava da položaj ili izgled Vašeg vrta ne odgovara stilu uređenja vrta koji priželjkujete. U svakom slučaju bolje je urediti vrt na bilo koji način nego da on ostane zapušten.

Uspešno projektovanje zelenih površina pre svega zavisi od dobrog ukusa, skladnosti i proporcije baštenskih elemenata koji se koriste. Uređenje dvorišta treba biti usklađeno sa arhitekturom zgrade, sredinom u kojoj se nalazi i da ističe postojeće prirodne elemente.

Bez obzira na kakvo rešenje, odnosno uređenje zelenih površina se odlučite, ono mora biti dobro osmišljeno, jer je to prostor u kome se nastavlja porodični život na otvorenom.

Kada se odlučite za projektovanje dvorišta, treba znati i to da pravilnim površinama odgovaraju pravilne staze, a nepravilnom i kosinama nepravilne linije. Ozelenjavanje treba da bude jednostavno i u skladu sa odabranim stilom.

Na početku se moraju izvršiti zemljani i građevinski radovi, pa uređenje zelenih površina može da počne.

 

© RoseGarden ·· web BGTURF.COM
This exciting option is perfect for a romantic night on the rolex replica or just to spruce up an otherwise ordinary afternoon. The stainless steel case comes in either rolex replica sale and has 100 white diamonds that shimmer around the bezel. The rectangular dial can be purchased in black or white. It has dynamically curving rolex replica that stretch to fill the corners of the rectangular dial. These numbers appear everywhere except for 3:00. There, a date window sits. Swiss Legend has been producing replica watches sale styles for men and women for many years. They are fully intent on continuing to provide these rolex replica sale products for many years to come. Get on board with the brand that collectors know and trust. Make your next rolex replica uk a Swiss Legend.